Hjelp

Lag nydelig og unik mat med Sous Vide

Trenger du inspirasjon til din matlagning, men ingen av kokebøkene du finner klarer å gi deg inspirasjonen til den nyskapningen du søker? Da kunne det være en god idé og investere i en sous vide-maskin. Sous vide er fransk og betyr "under vakuum" noe som til en viss grad forklarer maskinens funksjon. Vi har mange forskjellige maskiner til vakuumpakking og sous vide.

Sous vide er fremtidens måte å tilberede mørt kjøtt. Du legger kjøttet i en pose som vakuumpakkes. Deretter legger du posen med kjøttet ned i din sous vide-maskin. Kjøttet tilberedes mellom 2 og 48 timer, noe som sikrer et mørt og lekkert resultat. Samtidig blir sener og fett oppløst i kjøttet mens den gode fyldige smak beholdes. Etter vannbadet skal kjøttet stekes i pannen eller flamberes for å sikre en god og sprø skorpe.

Det er ikke kun kjøtt du kan tilberede i en sous vide-maskin. Skal du f.eks. pasteurisere egg eller tilberede grønnsaker gir sous vide også et godt resultat.

En vakuumpakker kan brukes til mye mer enn sous vide. Skal du for eksempel marinere kjøtt som skal grilles, er et stykke marinert kjøtt i en vakuumpose ordentlig godt. Når du fjerner all luften fra en pose holder innholdet seg mye lengre og forblir ferskt. Vakuumpakning egner seg til alt du kan oppbevare i et kjøleskap uansett om det er kjøtt, frukt eller grønnsaker. Mangler du poser, tilbehør eller annet til din vakuumpakker eller sous vide-maskin, finner du alltid et stort utvalg på proshop.no.