Hjelp

Bageudstyr-topbanner-Ikoner

Deigskrapere

Deigskraper – Et godt verktøy til baking og matlaging

En deigskrape er et av kjøkkenets små, men veldig gode hjelpemidler. Når du baker, er det deigskraperen som sørger for at du får det siste av deigen ut av bollen, eller pastasausen ut av kjelen. Den gjør det også enklere å samle og dele opp deiger. Lager du en deig eller røre som krever vending i stedet for visping eller røring, er deigskraperen perfekt. Og sist, men ikke minst, den gjør det mye enklere å skrape opp deig og andre rester og dermed blir rengjøringen enklere. Les mer eller se utvalget nedenfor.

Les mer

Slik velger du riktig deigskrape

For å finne riktig deigskrape er det lurt å tenke på hva du først og fremst skal bruke den til. Hvis du jobber med mindre porsjoner eller mindre beholdere, kan en liten deigskrape eller en slikkepott, være enklere å håndtere. Hvis du derimot arbeider med store mengder tung deig, trenger du en solid deigskrape i et fastere materiale. Hvis du bruker deigskrapen i gryter eller til f.eks. varme sauser, bør du velge en av de varmebestandige modellene.

Velg en deigskraper etter materiale

De fleste deigskraper er enten av metall, plast eller silikon. Det er visse fordeler med hver type. En deigskrape i plast eller metall er ofte stiv, noe som kan være en fordel når du arbeider med tyngre deiger. Deigskrapere i silikon er derimot fleksible og tilpasser seg enkelt formen på alle slags boller, noe som gjør det lettere å få med all deigen. Skraper i plast og silikon er ofte enkle å rengjøre og de fleste deigskraper tåler oppvaskmaskin og tar veldig liten plass i skuffen.

Deigskraper – Ofte stilte spørsmål

  • Hvorfor bruke en deigskrape? En deigskrape sørger for at ikke noe deig går til spille. Den gjør det enklere å skrape og vende ulike typer deig, du kan bruke den til å forme og glatte ut overflater og den gjør det lettere å rengjøre både benken, bakematter og boller.
  • Hvilket materiale bør jeg velge – plast, metall eller silikon? Silikon tåler varme og er skånsomt mot boller og panner. Plast, derimot, er fast og slitesterkt. Rustfritt stål gir lang holdbarhet. Alle er enkle å rengjøre.
  • Er det forskjell deigskrapenes størrelse? Ja, vi har forskjellige størrelser. En liten deigskrape eller en slikkepott med skaft, er god til små mengder deig, mens en som er større er ideell for den som ofte baker store porsjoner og med faste deiger.

Få riktig bakeutstyr til kjøkkenet ditt

Du vil finne mange muligheter og fordeler ved å ha en god deigskrape av høy kvalitet på kjøkkenet. Med de riktige bakeredskaper er det bare fantasien som setter grenser for hva og hvordan du baker. For å gjøre bakeopplevelsen komplett, får du rask levering på vårt brede utvalg av Bakeutstyr. Ta bl.a. en titt på kjevlene våre, bakepensler, kjøkkenvekter, kjøkkentimere og hevekurver. Alle produktene er utvalgt for å sikre at bakingen går som en lek. God fornøyelse!

Se mindre
Varer i søket: 8