Bageudstyr-topbanner-Ikoner

Hevekurver

Bak hjemmebakt brød med en god hevekurv

Ingenting er som duften av nybakt brød. Hemmeligheten bak et perfekt brød er en god heveprosess, og her spiller hevekurver en avgjørende rolle. Oppdag fordelene ved å bake med hevekurver, som gjør at deigen hever jevnt under heveprosessen og gir et vakkert mønster. Hevekurvene er perfekte til både etterheving og langtidsheving i kjøleskapet. Les mer her eller se utvalget vårt nedenfor.

Les mer

Fordelene ved en hevekurv

Hevekurver gir deigen og brødet en jevn form og sørger for at det hever jevnt. Hevekurver har den egenskapen at de lar deigen puste, og tiltrekker seg litt av fuktigheten, noe som igjen forbedrer skorpen og konsistensen på det ferdige brødet. For hvem liker vel ikke en sprø skorpe? I tillegg kan kurvens mønster gi en vakker finish til det hjemmebakte brødet. Når du først har prøvd å bake med hevekurv, vil du sannsynligvis lure på hvorfor du ikke har begynt med det litt før!

Velg riktig hevekurv

Tenk over hvilken type brød du baker oftest før du velger kurv. En rund kurv egner seg godt til rustikke boulebrød, mens en avlang kurv kan brukes til surdeigsbrød og andre klassiske rektangulære brødoppskrifter. Hevekurver finnes i ulike størrelser, så det er lurt å tenke gjennom hvilken form og størrelse som passer til dine bakebehov. Baker du bare brød til hjemmebruk, eller har du behov for å bake større porsjoner?

FAQ – Verdt å vite om hevekurver

  • Hvorfor bruke en hevekurv? En hevekurv gir brødet struktur under hevingen, noe som kan forbedre både smak og tekstur. Den er enkel å bruke både med og uten et trekk i.
  • Hvordan rengjøres hevekurven? Etter bruk børster du forsiktig av overflødig mel og lar kurven tørke helt før du oppbevarer den. Unngå å vaske kurven med såpe, da dette kan påvirke smaken på brødet.
  • Kan jeg bruke hevekurver til noe annet enn brød? Du kan heve alle slags gjærdeig i en hevekurv.
  • Hvordan forbereder jeg hevekurven før første gangs bruk? Dryss rikelig med mel i kurven for å unngå at deigen kleber seg fast. Etter et par gangers bruk vil hevekurven bli mindre tilbøyelig til å sette seg fast.

Finn flere redskaper til et perfekt brød

En hevekurv er bare en del av bakeprosessen. Et perfekt brød krever også andre redskaper. Hvis du trenger mer utstyr, kan du besøke vårt store utvalg av bakeutstyr. Kanskje du er interessert i en kjevle, en deigskrape, eller en god bakepensel for å gi brødet en perfekt finish? Eller hva med å sørge for at ingrediensene er nøyaktig avmålt med en av våre kjøkkenvekter og kjøkkentimere for å holde styr på hevetiden?

Husk at hos Proshop får du alltid rask levering på lagervarer, slik at du snart kan komme i gang med ditt neste bakeprosjekt. Vi ønsker deg lykke til med bakingen!

Se mindre